Visita teatralitzada nocturna al Cementiri Patrimonial

Una nova manera de visitar el Cementiri Patrinomial de Vilafrnaca del Penedès
C/ Hermenegild Clascar, 2
Codi postal: 
08720
Municipi: 
Vilafranca del Penedès

Pots fer la teva reserva aquí

Vilafranca va estrenar a finals de l'any passat la visita teatralizada nocturna al seu cementiri. Una visita guiada i acompanyada de diversos personatges que ens aniran introduint a la història del cementiri i per extensió en la de Vilafranca.

Un recinte ple d'elements arquitectònics interessants, dissenyatsper arquitectes de renom.

Els personatges, el guia i el recinte són garantia d'una visita entretinguda i tranquil·la que tanscorre entre els camins del temps.

El cementiri de Vilafranca es comença a construir el 1839 coincidint amb el període d'inici dels corrents romàntics de finals del segle XIX i principis del segle XX. Es va construir en un solar que ocupava l'antic convent dels caputxins, que va passar al municipi cedit per l'Estat l'any 1837, a conseqüència de la desamortització de Mendizábal. El cementiri és de planta rectangular i està format per un conjunt de construccions funeràries, jardins i una capella pública. Arquitectes de renom com ara Santiago Güell, August Font o Antoni Pons van dissenyar algunes de les edificacions més notables, una bona mostra de la posició social de les diferents persones i famílies que hi són enterrades. Com a part del patrimoni arquitectònic, el cementiri de Vilafranca recupera ara tot el valor cultural i invita a seguir-ne els carrers tot recordant un dels pocs signes col·lectius de record dels difunts de la societat vilafranquina.