Tast de Menges de Guerra Civil al refugi antiaeri

a partir de
10.00 €
Visiteu el refugi del Serral i el Ciarga de Santa Margarida i els Monjos per conèixer com s'alimentava la població en temps de guerra i feu un tast de les menges més habituals al Penedès.


El camp d’aviació de Santa Margarida i els Monjos va ser durant la guerra civil un dels aeròdroms més importants de Catalunya.

El refugi del Serral, i antic punt de comandament , és el refugi més gran del municipi i el més ben conservat de tots els que van existir. Té 10 metres de profunditat, pensat per poder resistir l’impacte de les bombes, i un recorregut de 70 metres. Encara es conserven les 3 xemeneies de ventilació, visibles des del Parc de la Memòria on també s’hi troba el Ciarga (El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria), en el que el visitant podrà conèixer la història de l'aviació republicana, el testimoni dels protagonistes de la guerra o veure reproduccions d'avions de l'època a escala.

La visita acabarà amb un tast de menges de guerra al refugi, tot explicant com es veia afectada la vida quotidiana en aquells temps pels problemes a l'hora de trobar menjar.

Lloc: 
Santa Margarida i els Monjos
Capacitat mínima: 
1
Tipus: DegustacióVisita guiadaA peuEn bicicleta
Informació addicional

Visites cada primer diumenge de mes.

Gratuïtats per nens fins a 12 anys, excepte que facin la degustació.

L'inici de l'activitat serà a les 11h i tindrà una durada de 2 hores aproximadament

Es recomana portar calçat còmode