Centre d'Interpretació de l'Aigua

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit narra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. En aquest espai podreu endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals; i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

En la vostra visita gaudireu d’un espai museïtzat, amb audiovisuals i fotografies històriques, que es divideix en tres àmbits temàtics.

El Riu. Veureu com el riu va esdevenir l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori.

L’Aigua. Fareu un viatge per la indústria paperera que hi havia al municipi, i pels usos que la humanitat hem donat al paper al llarg de la història.

Torrelavit i el Camí del Riu. Descobrireu el territori a través dels actius paisatgístics i culturals de Torrelavit i la iniciativa del Camí del Riu.

Carrer del Molí, 29
Codi postal: 
08775
Municipi: 
Torrelavit
Telèfon: 
93 899 50 02
Mòbil: 
635 55 32 95
Preu visita: 
4,00 €
Reserva prèvia: 
No
Capacitat màxima: 
20
Idiomes: Espanyol
Horari: 

Obert dissabte, diumenge i festius de 10.30 h a 14.30 h

Horari de les visites guiades:

1a visita a les 10.30 h

2a visita a les 12.00 h

3a visita a les 13.30 h

Entre setmana, visites concertades per a grups 

Com arribar Torrelavit és un municipi de la demarcació provincial de Barcelona, situat a la comarca de l’Alt Penedès. El Centre d’Interpretació de l’Aigua es troba al centre del poble al costat de l’Ajuntament, al carrer del Molí, 29.

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?