Basílica de Santa Maria

Basílica de Santa Maria
Plaça Jaume I
Codi postal: 
08720
Municipi: 
Vilafranca del Penedès
Telèfon: 
93 818 12 54

La Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès és el primer exemple d'introducció del gòtic a Catalunya. 

Aquest edifici gòtic construït sobre una antiga capella romànica, ha anat patint diverses intervencions alllarg de la seva història, des de la façana principal, iniciada al segle XV, fins la més recent de les quals es va produir a començaments del segle XX. 

De l'edifici criden l'atenció algunes singularitats, com ara la gran varietat de gàrgoles, situades enmig dels contraforts i que adopten formes d'animals fantàstics o reals. Destaquen també les nombroses escultures situades a la part exterior, tot just sota la línia de la coberta, en forma de caps humans, masculins i femenins, que podria ser que representessin les persones protectores de la nova església.
El campanar és una construcció de gairebé 52 m d'alt de forma octogonal, de dos cossos, que s'aixeca al bell mig de la ciutat, situat independentment a la part exterior de l'església de forma exempta. 

Durant la visita farem un itinerari que ens portarà des de la seva construcció, el 1285, fins a l'actual procés de restauració. Farem un viatge en l'espai i en el temps al llarg del seus 725 anys d'història tot contemplant els seus interiors i exteriors.

Informació i reserves: Preu: 4€ Gratuït per menors de 12 50% de descompte pels jubilats Oficina Municipal de Comerç i Turisme Telèfon: 938 181 254 turisme@vilafranca.org

Horari: 

Dissabte, 17 de maig de 2014, a les 11.45h Dissabte, 5 de juliol de 2014, a les 11.45h Diumenge, 9 de novembre de 2014, a les 11h