Jaciment ibèric del turó de la Font de la Canya

Codi postal: 
08793
Municipi: 
Avinyonet del Penedès
Telèfon: 
93 897 00 00
Fax: 
93 897 06 67

El jaciment protohistòric del turó de la Font de la canya, situat al municipi d'Avinyonet del Penedès, és un jaciment ibèric de la tribu dels cossetans que va ser ocupat des de finals del segle VII aC (625-600aC) fins al segle III aC, essent abandonat amb l'arribada dels exercits romans. Aquest equipament cultural és un gran centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica on s'han documentat un notable ventall de materials (ceràmics, metàl·lics, arqueobotànics, etc.) relacionats directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi.

El jaciment va ser descobert casualment el 1997 i des de llavors ha estat objecte d'excavacions arqueològiques i estudis arqueobotànics que han evidenciat el rol d'aquest assentament com a bressol de la vitivinicultura al Penedès. Els centenars de pinyols carbonitzats i mineralitzats recuperats a les excavacions arqueològiques representen el conjunt més important i més antic documentat a dia d'avui a Catalunya.

Podeu trobar més informació a: www.avinyonet.org i www.fondelacanya.cat

Preu visita: 
7.50 €
Capacitat mínima: 
10
Capacitat màxima: 
50
Reserva prèvia: 
Si
Horari: 

Les visites es realitzen els dies:

L'últim diumenge de cada mes.

i també amb reserva prèvia en qualsevol data  sempre hi quant hi hagi disponibilitat i amb un mínim de 10 persones o mínim de 75€.

 

Idiomes: AnglèsFrancèsEspanyol

També et pot interessar ...