Vi

LA FESTA DELS SENTITS en una copa de vi del Penedès. Una copa de vi permet assaborir una petita porció de terra, d'art, cultura, saber i tradició. És com apropar-se al sentir i a la personalitat de la gent d'aquesta terra.

 

VARIETATS

A les tradicionals varietats de raïm del Penedès s'han d'afegir un seguit de varietats que en els darrers temps, fruit de la experimentació, la constant innovació així com de l'atenció demostrada a la demanda dels nous paladars, i del procés endegat de recuperació de varietats pròpies que s'havien perdut, els viticultors i elaboradors del Penedès han anat introduint.

VARIETATS BLANQUES
VARIETATS NEGRES

 

EL XAREL·LO

El xarel·lo és l’estendard de la DO Penedès. Brillant, singular, arrelat, gratificant... l’essència del territori. Una varietat, un vi, que es fa i es deixa estimar.
Característiques

El xarel·lo és la varietat de raïm més conreada a la DO Penedès amb una superfície que sobrepassa les 7.000 ha i gaudeix d'una excel·lent adaptació als terrers i climes del Penedès. És una planta rústega, amb brotada primerenca i creixement regular. Resistent a la sequera i a la calor, té una producció molt equilibrada i qualitativa any rere any que s'accentua en les vinyes velles.

Els vins joves són suaus, amb un caràcter sedós però amb cos, bona acidesa, afruitats, aromàtics i amb excel·lent graduació alcohòlica.

Els vins de xarel·lo amb vocació d'envellir resulten consistents, càlids, llargs, amb final mineral i expressió marcadament varietal, a través de la maceració de la pell, la fermentació en bótes o ous de ciment, criances amb les mares, etc.

 

CURIOSITATS

Centenars de secrets i curiositats sobre el món del vi i el Penedès. Consulta els continguts i assabenta’t de tot allò que coneixen molt pocs a www.origenpendes.cat

 

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?