Iberian site of the Font de la Canya

El jaciment protohistòric del turó de la Font de la canya, situat al municipi d'Avinyonet del Penedès, és un jaciment ibèric de la tribu dels cossetans que va ser ocupat des de finals del segle VII aC (625-600aC) fins al segle III aC, essent abandonat amb l'arribada dels exercits romans. Aquest equipament cultural és un gran centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica on s'han documentat un notable ventall de materials (ceràmics, metàl·lics, arqueobotànics, etc.) relacionats directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi.

El jaciment va ser descobert casualment el 1997 i des de llavors ha estat objecte d'excavacions arqueològiques i estudis arqueobotànics que han evidenciat el rol d'aquest assentament com a bressol de la vitivinicultura al Penedès. Els centenars de pinyols carbonitzats i mineralitzats recuperats a les excavacions arqueològiques representen el conjunt més important i més antic documentat a dia d'avui a Catalunya.

Podeu trobar més informació a: www.fondelacanya.cat i www.turismeavinyonet.cat

Lloc de trobada: Masia Can Batlle - Artcava (Avinyonet del Penedès)
Zipcode: 
08793
Mobile: 
606866979
Advance booking: 
No
Max capacity: 
50
Languages: EnglishFrenchItalianSpanish
Opening times: 

Les visites es realitzen cada primer dissabte de mes a les 10:00 del matí (sense reserva) o amb reserva prèvia en qualsevol data i proposta sempre hi quant hi hagi disponibilitat.

Per a realitzar una visita s'ha de contactar amb la Cooperativa Arqueovitis al telèfon 606866979 o al correu arqueovitis@gmail.com

Suscribe to our newsletter
Do you want to be up to date about events, activities and proposals that take place in the Penedès.