Jaciment ibèric del turó de la Font de la Canya

Zipcode: 
08793
Municipality: 
Avinyonet del Penedès
Mobile: 
606866979

El jaciment protohistòric del turó de la Font de la canya, situat al municipi d'Avinyonet del Penedès, és un jaciment ibèric de la tribu dels cossetans que va ser ocupat des de finals del segle VII aC (625-600aC) fins al segle III aC, essent abandonat amb l'arribada dels exercits romans. Aquest equipament cultural és un gran centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica on s'han documentat un notable ventall de materials (ceràmics, metàl·lics, arqueobotànics, etc.) relacionats directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi.

El jaciment va ser descobert casualment el 1997 i des de llavors ha estat objecte d'excavacions arqueològiques i estudis arqueobotànics que han evidenciat el rol d'aquest assentament com a bressol de la vitivinicultura al Penedès. Els centenars de pinyols carbonitzats i mineralitzats recuperats a les excavacions arqueològiques representen el conjunt més important i més antic documentat a dia d'avui a Catalunya.

Podeu trobar més informació a: www.avinyonet.org i www.fondelacanya.cat

Visit price: 
7.50 €
Min capacity: 
10
Max capacity: 
50
Advance booking: 
No
Opening times: 

Les visites es realitzen amb reserva prèvia en qualsevol data i proposta sempre hi quant hi hagi disponibilitat i amb un mínim de 10 persones.

Per a realitzar una visita s'ha de contactar amb l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès al telèfon 93 897 00 00 o per correu electrònic a avinyonet@diba.cat.

Languages: EnglishFrenchSpanish

Visit the iberian archaeological site of Font de la canya

You may be interested in ...