La Vilafranca Medieval. Descobreix el naixement de Vilafranca.

Acabarem la visita amb un tast a la taverna de VINSEUM.
C/ Hermenegild Clascar, 2
Codi postal: 
08720

Fes la teva reserva aquí

La visita s'iniciarà a les places de Santa Maria, Jaume I i de l'Oli, autèntic nucli neuràlgic de la vila gòtica. Veurem el Palau Reial (actual seu del Vinseum - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) edifici del gòtic civil construït el segle XII, on l'any 1285 va morir el rei Pere III el Gran.

Contemplarem el Palau Baltà, un altra palau gòtic. A la mateixa plaça hi trobarem la capella de Sant Pelegrí, l’església del primer hospital dels Trinitaris a Vilafranca.

Continuarem la visita a la Basílica de Santa Maria, una de les primeres construccions edificades a Catalunya seguint els cànons de l'arquitectura gòtica. Al seu interior descobrirem la capella dedicada a Sant Ramon de Penyafort, confessor de reis i papes al segle XIII. A l'exterior podem contemplar el portal de Santa Maria o dels Capellans, d'estil romànic de transició, així com la inscripció de la col·locació de la primera pedra i la creu de la consagració del temple, just als peus del bell campanar gòtic, on tenim unes meravelloses vistes panoràmiques de Vilafranca i la comarca.

El convent de Sant Francesc, original del segle XIII, també es visita durant la ruta. L'església és panteó de nobles i "homes de paratge". Observarem diversos sepulcres monumentals i laudes sepulcrals, de gran valor artístic.

Finalitzarem el nostre recorregut a la Plaça de la Vila, on trobarem Can Macià, que juntament amb l'actual Casa de la Vila formava, el segle XIV, l'imponent palau de Bernat Pellicer, conseller del rei Jaume II.

Però si un edifici destaca en aquesta plaça, aquest és, sens dubte, la capella de Sant Joan, un bell exemplar de temple a cavall entre el romànic i el gòtic, que formava part de l'antic convent, ara desaparegut, dels monjos.

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?