Mediona

Mediona situat ja fora de la plana del Penedès i a cavall de la Serralada Prelitoral té un clima diferenciat que marca un caràcter propi.

Coronant el congost de Mediona, trobem un dels punts més destacats, el Castell de Mediona. La visita guiada ens porta descobrir la seva història que té inicis al s.X. 

Els seus vins i caves també tenen caràcter propi. Es produeixen als cellers del municipis que ofereixen originals propostes per descobrir aquest art de l'elaboració de vins i caves a través de propostes enoturístiques.

A Mediona, també té un paper destacat el món cerveser, hi trobem un dels primers productors de cervesa artesana de Catalunya, alhora que s'hi celebra una de les mostres de cervesa artesana més importants del territori català.

La natura abraça el municipi, i reserva racons ben curiosos i pintorescs que val la pena descobrir, com l'Agulla de Valldellòs i el Pas del Lladre, la Cova del Bolet o el congost de Mediona. És un territori que convida a ser recorregut amb bici o a peu, per exemple a través del Camí el Riu. És tan suggerent que fins i tot, hi tenen lloc esdeveniments esportius de renom.

De cultura dinàmica i desperta, Mediona, proposa un calendari festiu potent i divers, en el que destaquen: al febrer i l'abril, la Scott Marathon, la Utramarathon Llibert Mill, i el COTA Festival de vins d'altura, al maig el festival de màgia Medimàgic, al juny la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona, al juny la Remuntada i de manera bianual al novembre, el Glop d'Art.

Alt Penedès
Telèfon: 
938 985 002
Fax: 
938 985 299
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?