enoturismePENEDÈS aposta per tematitzar la seva oferta turística amb els principals atractius del territori per cada època de l’any

Les activitats a l’aire lliure, les festes i tradicions, la verema i la gastronomia, seran els protagonistes de les 4 estacions de l’any al Penedès.

La principal novetat en promoció turística que presenta el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès per aquest 2013 per enoturismePENEDÈS, ha estat la selecció i la identificació d’alguns dels principals atractius turístics que presenta el Penedès al llarg de l’any. Atractius que s’han seleccionat com a eixos sobre els que s’ha de desenvolupar la comunicació i la creació de productes pensats de cara als potencials turistes i visitants. Aquesta estratègia, segons fonts del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, permet per una banda a les empreses crear els seus productes al voltant d’aquests eixos, i per altra, permet al Consorci donar a conèixer els atractius del territori durant cada època de l’any.

Per aquest 2013, els principals atractius que es fomentaran són les activitats a l’aire lliure, que sota el crit “Postals de vinya del Penedès”, vol fomentar tot tipus d’activitats que es poden dur a terme principalment als mesos de primavera, com poden ser el senderisme, cicloturisme, btt, passejades, excursions a cavall, o amb qualsevol tipus de vehicle pel territori. El ric patrimoni cultural i festiu de la comarca, es potenciarà durant els mesos d’estiu, i sota l’eslogan “Mou-te a ritme del Penedès” potenciarà que els turistes i visitants s’acostin al territori, per conèixer des dels Castells, fins als diferents festivals d’estiu, sense deixar de banda les festes d’arrel tradicional que es duen a terme a cada un de les seves poblacions.

“Temps de Verema al Penedès”, com bé indica el seu nom, protagonitzarà el final de l’estiu i el principi de la tardor, època en que des de temps ancestrals, els cellers bullen any rera any amb la verema i l’elaboració dels seus vins. Sant Sadurní acull el Cavatast i alguns cellers obren les seves portes per viure la verema o realitzar-hi taller. L’hivern, i la seva variada i rica gastronomia a les comarques del Penedès, obrirà les portes a “Penedès Tasta’l”, on la gastronomia i els vins prendran el protagonisme i esdevindran l’atractiu d’aquesta època de l’any.

Aquesta clara aposta per seguir millorant amb l’orientació al turista i al visitant, ha de permetre per una banda que aquest pugui disposar d’una oferta rica i variada de qualitat durant tot l’any, i en segon terme, que les empreses puguin preparar les seves propostes al llarg de l’any per tal de ser comercialitzades tant directament com a través de tercers. El Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès està enllestint el nou web d’enoturismePENEDÈS, que estarà disponible el proper mes d’abril, des d’on es comercialitzaran directament productes i propostes dels membres del club enoturismePENEDÈS.

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?