Inaugurat l’edifici km.0 enoturismePENEDÈS

Tota la informació enoturística de l’àmbit de la Do Penedès agrupada a l’oficina km.0 enoturismePENEDÈS, situada al Vinseum, a Vilafranca del Penedès.


Ja és realitat el projecte km.0 enoturismePENEDÈS, iniciat el 25 de maig de 2011 amb la signatura de l’acord entre l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i el Vinseum.


Vilafranca del Penedès es converteix en el km.0 enoturismePENEDÈS en concentrar tota la informació turística de l’àmbit de la DO Penedès en un sol punt neuràlgic situat a l’edifici del Vinseum, el Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Penedès. L’àmbit geogràfic de la DO Penedès abarca les comarques Alt Penedès i Baix Penedès; part del Garraf, l’Anoia i el Baix Llobregat i les poblacions d’Aiguamúrcia, a l’Alt Camp, i Creixell i Roda de Barà, al Tarragonès.


La nova oficina turística es troba a la cantonada dels carrers Hermenegild Clascar i Sant Bernat, a la planta baixa de l’edifici que connecta amb el Vinseum, i obre al públic en el següent horari: dilluns, de 15 a 18h; de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13.30h i de 15 a 18h., i els diumenges de 10 a 13h.


En entrar-hi, un llarg mostrador recobert de panells d'imatges del Penedès realitzades pel fotògraf Blai Carda de Global Image donen la benvinguda donen la benvinguda al nou espai d’acollida i informació turística gestionat per l’Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès. Al fons de la oficina, en la zona de projeccions, el nou vídeo promocional del Penedès editat per a la ocasió, introdueix al vistant en la realitat paisatgística, cultural i evidentment vitivinícola del territori, captivant-lo, o com afirma Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, durant la inauguració de l'edifici km.0 enoturismePENEDÈS "El Penedès és emoció, fem que els visitants s'emocionin".


L’espai dóna molta importància a les imatges del Penedès, mostra d’això són per una banda el nou vídeo promocional del Penedès abans mencionat, produït per Punt TV, després de 6 intensos mesos de feina amb 40 jornades de filmació, 45 localitzacions, 200 actors i més de 200 hores d’edició, on es mostra el Penedès en tot el seu esplendor. Paisatge, vinyes, cellers, vi, festivals, folklore, turisme actiu i gastronomia s’entrellacen en un emotiu vídeo promocional del Penedès que mostrarà als visitants el que és el Penedès i què ofereix. Així com les impressionants imatges del fotògraf Blai Carda, un complet banc d’imatges, que capten a la perfecció tot el que ofereix el Penedès.


L’espai consta d’una segona planta, on hi ha ubicada la nova seu del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, i que consta fins i tot d’una sala polivalent amb capacitat per 45 persones per a dur-hi a terme des de formacions a tastos.
L’edifici km.0 enoturismePENEDÈS és una feina dels interioristes de Varis arquitectes amb Dani Freixes i Vicenç Bou; l’arquitecte  del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Cristina Montserrat, l’enginyera també del Consell Comarcal, Roser Romeu i ha estat executada per l’empresa constructora La Tabaquista, sota la direcció del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.


Aquest projecte significa un pas important en l’impuls de l’enoturisme al Penedès. “Potenciar l’enoturisme, difondre la seva oferta rica i variada significa obrir les portes de bat a bat del Penedès”, com ha recordat el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que també remarca que cal aprofitar la marca Barcelona i que des de Barcelona és continuarà donant a conèixer als visitants que Barcelona és molt més. L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha llistat algunes de les tasques que cal dur a terme per continuar promovent l’enoturisme al territori i per situar-lo com un destí enoturístic de referència: senyalització i control del paisatge, l’Escavi i campanyes de conscienciació perquè els particulars puguin vendre bé el Penedès. Al seu torn el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, ha anticipat que properament presentaran un projecte de senyalització turística i enoturística de la comarca i de la Via Augusta al seu pas per l’Alt i el Baix Penedès.


L’edifici ha estat inaugurat pel president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Sr. Santi Soler i Vives, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Sr. Francesc Olivella i Pastallé, i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Sr. Pere Regull i Riba. I ha comptat amb la presència de l’Excm. Sr. Salvador Esteve i Figueras, president de la Diputació de Barcelona.

 

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?