S'inaugura el primer Miravinya, Miradors del Penedès

Inauguració El Circell de les Gunyoles. Foto: Fèlix Miró

Aquest dimarts 10 de juny, s’ha inaugurat el Mirador El Circell de les Gunyoles el primer dels miradors del projecte Miravinya; impulsat pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès consistent en la construcció de 5 miradors singulars a la comarca, que aportaran al visitant una visió de la varietat paisatgística del Penedès.

El Circell de les Gunyoles, ubicat a Avinyonet del Penedès, i més concretament al nucli de les Gunyoles, ofereix  una visió del paisatge de 360 º. El nom del projecte “Circell” explica la seva forma d’espiral que convida a l’espectador a fer un recorregut de un volta complerta que finalitza en un pla inclinat de forma trapezoïdal que retorna cap el camí. Aquest projecte ha estat desenvolupat per l’ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya i el cap de projecte ha estat el Sr. Miquel Vidal.

La seva construcció, impulsada pel Consorci de turisme de l’Alt Penedès i amb el suport de la Diputació de Barcelona l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès, farà de l’indret reclam turístic al municipi i al territori. Aquest primer miravinya es caracteritza per oferir unes excel·lents vistes sobre la plana del Penedès, el massís del Garraf, el mar, les muntanyes nevades del Pirineu o Montserrat entre d’altres.

El Projecte Miravinya, contempla, inicialment, la construcció de 4 miradors més, ubicats a Muntanya de Sant Pau (Vilafranca del Penedès), Font-rubí (Font-rubí), Subirats (Subirats), Camí de la Malgranada (Torrelavit).  Aquests miradors tenen una personalitat pròpia, gràcies als projectes tècnics inèdits desenvolupats en conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya, i gràcies a la col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus (Universitat Rovira i Virgili), i la Facultat de Belles Arts (Universitat de Barcelona).

El projecte Miravinya representa una proposta turística en un format de ruta dels miradors MIRAVINYA, per vol donar a conèixer el Penedès, el seu paisatge i tots els seus atractius. Segons Santi Soler, predient del Consorci, disposar d'aquests miradors ens dóna l’oportunitat de crear propostes singulars i col·laboracions amb els establiments turístics com les caves i cellers, els restaurants, els allotjaments o empreses de serveis, que podran generar propostes turístiques combinades entorn els propis miradors.

La inauguració ha comptat amb la presència del Sr. Ramon Riera, Diputat delegat de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, el Sr. Francesc Olivella (president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès), el Sr. Oriol de la Cruz (il·lustríssim alcalde d'Avinyonet del Penedès) i el Sr.. Santi Soler (president del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès).

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?