Gastronomia

A taula, acompanyant els vins i caves penedesencs, també hi ha lloc per a una rica i gustosa gastronomia autòctona. La cuina més tradicional és la de l’aviram, sota el regnat dels ànecs muts i els galls de raça Penedès. La comarca de l'Alt Penedès sempre ha tractat amb molta cura el seu aviram, amb una criança acurada i una bona alimentació natural. No en va, els ous penedesencs eren considerats els més cars de Catalunya i encara avui es manté la Fira del Gall de Vilafranca. Els restaurants no obliden la bona cuina d’aviram, en una carta en la que també hi poden haver plats més de temporada, com el xató, també típic de les comarques del Baix Penedès i el Garraf.

També típiques de la comarca del Baix Penedès son les coques enramades, decorades amb productes de l'horta penedesenca, carn o peix.

No podem oblidar tampoc la rebosteria tradicional, començant per les coques dolces de Vilafranca, els gelidencs de Gelida, les coques de les Viudes o els Noiets de Sant Sadurní i els Carquinyolis de Sant Quintí o de Torrelles de Foix, els bufats del Baix Pendès, les orelletes del Vendrell i d’altres especialitats acreditades per diverses pastisseries, a més de les propostes específiques dels mestres xocolaters.

CURIOSITATS per si en vols saber més...

 

Penedès, schmeckt es        Terra i Taula        Ruta del Xató

 

Suscribe to our newsletter
Do you want to be up to date about events, activities and proposals that take place in the Penedès.